فواید آجیل و خشکبار

خواص آجیل و فواید بی نظیری که احتمالا از آنها مطلع نیستید!

از میان مواد خوراکی مختلفی که در دسترس قرار دارد آجیل (Nuts) یکی از تنقلاتی است که در عین کوچکی بسیار مغذی و مفید است. این نیروگاه‌های مغذی مملو از پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی و چربی‌های مفید برای قلب هستند و با مصرف آن در رژیم غذایی روزانه می‌توان از خواص و فواید بی‌نظیر آجیل برای سلامتی بهره‌مند شد. آجیل‌ها دارای چربی و کالری زیادی هستند و به همین خاطر می‌توانند تا زمان وعده‌های غذایی اصلی، فرد را سیر نگه دارند و البته خوردن تعداد بیشتر آن نیز می‌تواند کاملا اشتها را از بین ببرند. همه ما نیز با انواع آجیل آشنا هستیم و از آنها به عنوان تنقلات در مناسبت‌های مختلفی مانند عید نوروز، شب یلدا و غیره استفاده می‌کنیم. مطلب امروز وبلاگ حاجی بادومی به بررسی خواص آجیل و فواید مصرف آن برای گروه‌های سنی مختلف است.

آجیل‌ها و تخمه‌ها را می‌توان را به صورت خام یا بوداده مصرف کرد و البته از زمان‌های قدیم در سفره‌های ایرانیان وجود داشته و تبدیل به نمادی از فرهنگ غذایی ما شده است. بیشتر آجیل‌ها دارای میزان زیادی کالری هستند، اما مصرف آن‌ها می‌تواند برای سلامت بدن مزایای زیادی به همراه داشته باشد. برخی از افراد آجیل‌ها را به عنوان بخشی از رژیم روزانه‌ی خود مصرف می‌کنند و برخی دیگر نیز فقط برای مراسم‌های خاصی به سراغ خرید آجیل می‌روند. در هر صورت این خوردنی جذاب و پرخاصیت ارزش گنجاندن در رژیم غذایی همه‌ی افراد در هر سن و سالی را دارد. در این مطلب نیز تصمیم داریم در مورد فواید آجیل برای سلامتی نکاتی را بیان کنیم تا بدانید مصرف آن چقدر می‌تواند برای سلامتی بدن مهم باشد.

خواص آجیل برای سلامت قلب و کبد: 1. ایمن‌کننده‌ی عروق و اندام‌های حیاتی بدن

آجیل‌ها غذاهای غنی از مواد مغذی، چربی‌های اشباع‌نشده و سایر ترکیبات فعال زیستی هستند که از جمله‌ی آنها می‌توان به پروتئین گیاهی با کیفیت بالا، فیبر، مواد معدنی، تروکوفرول‌ها، فیتواسترول‌ها و ترکیبات فنلی اشاره کرد. آجیل‌ها به خاطر این ترکیبات منحصربفرد خود به طور مفیدی بر سلامتی انسان تاثیر می‌گذارند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف آجیل با کاهش بروز بیماری کرونر قلب و سنگ صفرا در زنان و مردان مرتبط است و می‌تواند تاثیرات مفیدی بر تنظیم فشار خون، کاهش التهابات و پیشگیری از سرطان‌ها داشته باشد.

خواص آجیل در بارداری: 2. کوهی از مواد معدنی مورد نیاز بدن

آجیل‌ها منبعی سرشار از مواد مغذی مفید برای بدن انسان هستند. مصرف یک اونس آجیل (معادل 28 گرم) با این مواد مغذی همراه است:

  • 173 کالری انرژی
  • ۵ گرم پروتئین
  • 16 گرم چربی (که 9 گرم آن چربی تک اشباع‌نشده است)
  • ۶ گرم کربوهیدرات
  • ۳ گرم فیبر
  • 8میلی‌گرم ویتامین E (معادل 12% نیاز روزانه‌ی بدن)
  • 6 میلی‌گرم منیزیم (معادل 6% نیاز روزانه‌ی بدن)
  • ۹۱ میلی‌گرم فسفر (معادل 13% نیاز روزانه‌ی بدن)
  • 3 میلی‌گرم مس (معادل 23% نیاز روزانه‌ی بدن)
  • 0.0598 میلی‌گرم منگنز (معادل 26% نیاز روزانه‌ی بدن)
  • 0.0308 میلی‌گرم سلنیوم (معادل 56% نیاز روزانه‌ی بدن)

این مواد مغذی در همه‌ی انواع آجیل‌ها وجود دارد اما تراکم برخی از آنها در بعضی از آجیل‌ها بیشتر است. برای مثال، فندق برزیلی و انواع بادام دارای بیشترین میزان منیزیم هستند. میزان کربوهیدرات نیز در انواع آجیل‌ها متفاوت است. برای مثال، میزان کربوهیدرات در فندق بسیار کم است اما در بادام هندی زیاد است. با وجود این مصرف آجیل‌ها ضرری به همراه ندارد و خوردن آنها می‌توانید با فواید زیادی برای سلامتی همراه باشد.

خواص آجیل برای سلامت عروق: 3. منبع غنی از آنتی آکسیدان / دشمن بیماری‌های قلبی و عروقی

در بدن انسان فرایندی به نام استرس اکسیداتیو وجود دارد که پدیده‌ای ناشی از عدم تعادل بین تولید گونه‌های واکنش‌پذیر اکسیژن و تجمع بیش از حد آنها در بدن است. رادیکال‌های آزاد نمونه‌ای از این گونه هستند و یکی از کارکردهای آن‌ها در بدن مبارزه با عفونت است. اما زمانی که تعداد رادیکال‌های آزاد در بدن زیاد می‌شود این مسئله منجر به بروز استرس اکسیداتیو می‌شود و این عارضه می‌تواند به بدن آسیب برساند. برای مبارزه با استرس اکسیداتیو بدن باید آنتی‌اکسیدان تولید کند.

فواید آنتی‌اکسیدانی آجیل برای سلامتی بسیار زیاد است. تحقیقات نشان داده است که آجیل‌هایی مانند گردو و بادام حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که می‌توانند از چربی سلول‌های بدن در برابر فرایند اکسیداسیون رادیکال‌های آزاد محافظت کنند. بررسی‌های دیگر بیانگر این بوده است که افرادی که به طور منظم در رژیم غذایی خود گردو آمریکایی مصرف می‌کنند به مرور کلسترول بد خون آنها کاهش پیدا می‌کند. بادام و گردو سرشار از آنتی‌اکسیدانی به نام پلی‌فنول هستند که می‌تواند اثرات استرس اکسیداتیو را کنترل کند. بنابراین، مصرف آجیل‌ها برای مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن بسیار مهم است چرا که استرس اکسیداتیو می‌تواند ریسک بروز برخی از بیماری‌ها (از جمله بیماری‌های قلبی) را افزایش دهد.

خواص آجیل در رژیم غذایی: 4. پرکاربرد برای کسانیکه با اضافه وزن مبارزه می‌کنند!

پژوهش‌های بسیاری در مورد تاثیر آجیل بر بدن انسان انجام شده است. یکی دیگر از فواید و مزایای آجیل مرتبط با کاهش وزن است. محققان در پژوهشی در مورد زنان فربه و رژیم غذایی آنها مشاهده کردند زنانی که بادام می‌خوردند نسبت به زنانی که بادام نمی‌خوردند سه برابر بیشتر وزن کم کرده بودند. پژوهش‌های دیگر نشان داده‌اند با وجود اینکه میزان کالری در آجیل زیاد است، اما مصرف آنها باعث نمی‌شود که چربی به میزان زیاد وارد بدن انسان شود. در حقیقت، در زمان هضم، قسمتی از چربی موجود در آجیل در دیواره فیبری آن باقی مانده و جذب بدن انسان نخواهد شد.

تحقیقات دیگر در خصوص گردو و پسته نشان داده است که میزان جذب کالری از این دو آجیل به ترتیب ۲۱ درصد و پنج درصد کمتر است. از این رو، خوردن آجیل می‌تواند در کاهش وزن اضافی مؤثر باشد. بعلاوه مصرف آجیل با ایجاد حس سیری و کاهش اشتها به خوردن سایر تنقلات می‌تواند در کنترل وزن سالم موثر باشد.

خواص آجیل برای چربی و فشار خون: 5. آجیل سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد

پسته یکی از آجیل‌های خوشمزه و مفیدی است که طرفداران زیادی هم دارد. تحقیقاتی که در مورد این آجیل انجام شده، نشان می‌دهد اگر افراد دارای اضافه وزن به طور روزانه از این آجیل استفاده کنند سطح کلسترول خون آنها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهند خوردن بادام و گردو می‌تواند میزان کلسترول خوب بدن (کلسترول HDL) را افزایش و میزان کلسترول بد (کلسترول LDL) را کاهش دهد.

خواص آجیل برای مبتلایان به دیابت: 6. کنترل سطح انسولین و سوخت و ساز بدن

افرادی مبتلا به سندروم متابولیک یا سوخت و ساز در معرض عوامل خطری هستند که می‌تواند بروز بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت نوع 2 را در آنها افزایش دهد. خوردن آجیل می‌تواند به کاهش سندروم سوخت و ساز در افراد کمک کند، زیرا آجیل‌ها حاوی کربوهیدرات کمی بوده و فشار خون را بالا نمی‌برند. همچنین، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آجیل می‌تواند میزان استرس اکسیداتیو، قند خون و دیگر نشانگرهایی که ریسک بروز دیابت را افزایش می‌دهند را تا حد زیادی کاهش دهد.

طبق تحقیقات مصرف دو وعده‌ی 25 گرمی پسته در طول روز می‌تواند قند خون را 9% کاهش دهد. از این رو یکی از فواید آجیل جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 است و می‌توانید از آجیل‌ها به عنوان جایگزینی برای غذاهای مملو از قند استفاده کنید.

فواید مصرف آجیل برای کلیه و کبد: 7. کاهش عوامل بروز التهابات داخلی

التهاب یکی از واکنش‌های بدن نسبت به آسیب، فعالیت باکتری‌ها و پاتوژن‌های خطرناک است و تا حدی مفید است و می‌تواند به دفاع بدن کمک کند. با این حال اگر فرآیند التهاب در بدن مزمن باشد و برای مدتی طولانی رخ دهد، ممکن است باعث آسیب رساندن به بدن شده و ریسک ابتلا به برخی از بیماری‌ها را افزایش دهد. بررسی‌ها و تحقیقاتی که در مورد فواید مصرف آجیل برای سلامتی انجام شده، نشان داده است مصرف روزانه‌ی آجیل‌ها میزان عوامل بروز التهاب در بدن را به اندازه‌ی ۳۵ تا ۹۰ درصد کاهش می‌دهد. نتایج پژوهش‌ها نشان داده است مصرف آجیل‌هایی مانند پسته، گردو و بادام می‌تواند میزان التهاب را در افراد سالم و همینطور در افراد مبتلا به دیابت و بیماری‌های کلیوی کاهش دهند.

خواص آجیل برای سلامت روده ها: 8. آجیل ها منبع غنی فیبر هستند

مصرف فیبر غذایی برای بدن فواید و مزایای زیادی به همراه دارد و باعث ایجاد حس سیری می‌شود. این مساله به نوبه‌ی خود میزان مصرف غذاهای دیگر و دریافت کالری بیشتر را کاهش می‌دهد و برای سلامتی بدن مفید است. فیبر بعلاوه حجم مدفوع در روده‌ی بزرگ را افزایش داده و حرکت آن در روده را تسهیل می‌کند. همچنین، در روده باکتری‌هایی وجود دارند که از این فیبر تغذیه کرده و آنها را تبدیل به اسیدهای چرب رشته کوتاهی می‌کنند که برای سلامت روده انسان مفید هستند. در آجیل‌هایی مانند بادام، پسته، فندق و بادام زمینی میزان فیبر غذایی زیاد است و با مصرف این نوع آجیل‌ها می‌توان دریافت فیبر غذایی را تا میزان چشمگیری افزایش داد.

دیدگاه‌ها 0

*
*